خرق1404
روستایی آرام و دوست داشتنی در دل کوهستان
درباره وبلاگ


به خرق 1404خوش آمدید این سامانه برای کسانی است که زندگی در دل کوهستان را افتخار می دانند و تحت تاثیر زندگی شهری قرار نمی گیرند و به اصل خویش پایبندند. در این وبلاگ سعی خواهد شد آخرین اطلاعات بخش کشاورزی ارائه گردد پس شما هم با من همکاری کنید . با تشکر محمد علي بهمنی - پورباقر
آخرین مطالب
یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:نوغان,ابریشم,کرم, :: 13:6 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر




نکات فنی پرورش کرم ابریشم



نوغاندار محترم:
بدون تردید رعایت اصول صحیح انجام عملیات تفریخ تخم نوغان و پرورش کرم ابریشم در میزان تولید پیله و افزایش کیفیت آن بسیار حائز اهمیت می باشد. لذا در این راستا توجه شما به برخی از نکات فنی ساده اما بسیار مهم پرورش کرم ابریشم جلب می شود.



الف- تخم نوغان:
1- پس از دریافت تخم نوغان از مراکز مجاز، آن را به اطاق تفریخ یا اطاقی که برای تفریخ آماده کرده اید، منتقل نموده و در داخل جعبه های تفریخ یا جعبه های مقوایی (به عنوان مثال جعبه شیرینی استفاده نشده) به صورت یکنواخت پخش نمائید.
2-هرگز نباید تخم نوغان را در مجاورت چراغ یا سایر منابع گرمایی و نور مستقیم آفتاب قرار داد.
3- گرمای مورد نیاز برای دوره تفریخ در 3 روز اول مطابق دمای معمول اطاق (حدود 15 درجه سانتیگراد) و از روز چهارم تا پایان دوره تفریخ 24 الی 25 درجه سانتیگراد می باشد.
4- رطوبت لازم در 6 روز اول تفریخ، 75 درصد و مابقی روزها تا پایان دوره تفریخ 85 درصد می باشد.
5-  لازم است طی دوره تفریخ در هر شبانه روز، تخم نوغان ها، 18 ساعت در معرض نور و 6 ساعت در تاریکی قرار گیرند.
6- مطلوب است جهت یکنواخت شدن تفریخ، در انتهای دوره، زمانی که رنگ تخم نوغان ها به خاکستری روشن تغییر کرد، آنها را به مدت 36 تا 48 ساعت در معرض تاریکی مطلق قرار داد.
7- برای از بین بردن مورچه و سایر حشرات باید از استعمال مواد شیمیایی و حشره کش ها در اطاق تفریخ جداً خودداری نمود.




ب- پرورش کرم ابریشم
1- مطلوب است برگ توت برای تغذیه کرم جوان، لطیف، آفتاب دیده و از 3 تا 8 برگ بالای شاخه باشد. لازم به تذکر است که از دادن  غنچه های انتهای شاخه ،به کرم جوان باید اجتناب کرد.
2- مطلوب است قبل از انجام عملیات برگ دهی ، لاروها را روی بستر پرورش یکنواخت کرده و اندازه بستر را متناسب با حجم لاروها و سن آنها افزایش داد.
3- مطلوب است برداشت برگ مورد نیاز برای تغذیه کرم ابریشم، در صبح زود یا غروب زمانی که دمای هوا کاهش پیدا کرد، انجام گیرد.
4 – لازم است قبل از برگ دهی ، دست ها را با مواد ضدعفونی کننده یا صابون شستشو داد.
5- مطلوب است در دوره پرورش کرم جوان، برگ های توت را متناسب با اندازه و سن لارو به وسیله ابزاری مانند چاقوی تیز و تمیز برش داد.
6- مطلوب است به منظور حفظ رطوبت برگ توت در دوره کرم جوان پس از اتمام برگ دهی روی بستر پرورش را با استفاده از کاغذ پارافینی( مومی) پوشاند.
7- مطلوب است قبل از انجام برگ دهی در صبح ( به صورت یک روز در میان و به استثناء زمان خواب لاروها) بدن لاروها را با استفاده از پودر ضدعفونی کننده (مانند پافسول) ضدعفونی نمود.
8 – در انتهای هر سن، زمانی که لاروها در مرحله پوست اندازی(خواب)هستند، می بایست برگ دهی را متوقف نموده و هنگامی که اکثر لاروها در حالت خواب قرار گرفتند، بستر پرورش را با پودر آهک آب دیده ، آهک پاشی نمود.
9- مطلوب است برگ دهی به کرم ابریشم، روزانه در 3 نوبت( صبح، ظهر و غروب ) به میزان کافی انجام گیرد.
10- مطلوب است جهت حفظ رطوبت برگ تازه چیده شده، آنها را  در محیطی خنک، مرطوب و دارای تهویه، روی بستر پهن نمود و روی آنها را با پارچه تمیز نمدار پوشاند.
11- با توجه به اهمیت تهویه در پرورش کرم ابریشم به ویژه در کرم بالغ، لازم است با باز کردن درب ها و پنجره های محل پرورش، نسبت به تهویه آنها اقدام کرد.
12- مطلوب است در صورت مشاهده لاروهای بیمار، آنها را از بستر پرورش جمع آوری کرده ، در محلی دور از پرورش، در زمین دفن نمود.
13- مطلوب است دمای مناسب برای دوره کرم جوان (ریزه داری) 27-25 درجه سانتیگراد و کرم بالغ و تنیدن پیله 24-23 درجه سانتیگراد تنظیم گردد.
14- مطلوب است در دوره تنیدن پیله که 3 تا 4 روز به طول می انجامد، نسبت به فراهم کردن شرایط مناسب محیطی و جمع آوری لاروهای سرگردان (به پیله نرفته) هتمام ورزید.
15- لازم است در زمان مناسب (حدود 7 تا 8 روز پس از آغاز تنیدن پیله) و کامل شدن شفیره، به برداشت پیله، کرک گیری آنها و جداسازی پیله های پوست پیازی، شله، دوبل و ... اقدام نمود.





توصیه های مهم:
1-  مطلوب است نوغانداران به منظور کنترل دما و رطوبت محیط تفریخ و پرورش،  به دماسنج مجهز گردند.
2- لازم است محل و وسایل پرورش پیش از آغاز عملیات تفریخ و پرورش کرم ابریشم توسط مواد ضدعفونی کننده مانند کلر ضدعفونی گردد

یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:مو,سفیدک,انگور, :: 13:5 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر



پیشگیری و کنترل سفیدک پودری انگور


عامل بیماری سفیدک پودری انگور، در درون جوانه  ها  نفوذ کرده و زمستان گذرانی می کند. در زمان فعال شدن جوانه ها و هنگامی که دمای محیط به 27-18 درجه سانتی گراد برسد، رشد و توسعه بیماری زیاد می شود.
کاهش میزان نور در روزهای ابری بهار و تراکم زیاد برگ و خوشه ها، موجب کاهش تهویه مناسب و در نتیجه تشدید بیماری می شود. در این شرایط این بیماری به سرعت توسعه یافته و محصول را به شدت کاهش می دهد.




روش کنترل:
با توجه به اینکه عامل بیماری در زمستان بر روی جوانه ها است و همزمان با باز شدن جوانه ها فعال می شود، اولین سمپاشی در زمان 7-6 برگی شدن جوانه ها انجام می شود.مرحله دوم سمپاشی بعد از ریختن گلبرگ ها و بسته شدن دانه ها و مرحله سوم حدود 15 تا 20 روز بعد از مرحله دوم انجام می شود.
نوع دیگر سفیدک که به نام سفیدک دروغین معروف است، به صورت لکه های زرد کم رنگ با ظاهری روغنی روی  برگ دیده می شود که غالباً در سال هایی که بارندگی زیاد است شاهد آن هستیم .





به طورکلی روش های پیشگیری و کنترل را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
در ماه های مهر و آبان :
الف- هرس پائیزه ساقه های مو
ب- جمع آوری و سوزاندن قسمت های هرس شده


در ماه های آذر، دی و بهمن:
الف – شخم و زیر خاک کردن بقایای  شاخه و برگ سال گذشته
ب- یخ آب زمستانه
ج- رعایت مسائل مربوط به بهداشت باغ


در ماه های اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد ( به ترتیب زمانی):
الف- اجرای عملیات پیش آگاهی در باغات توسط سازمان حفظ نباتات
ب- پیگیری شرایط جوی شامل حرارت و رطوبت
ج – صدور اطلاعیه مبارزه شیمیایی و اجرای آن
د- بررسی نتایج مبارزه شیمیایی انجام شده
ر- پیگیری شرایط جوی برای صدور اطلاعیه های نوبت های بعدی مبارزه شیمیایی
ز- بررسی نتایج اجرا در نوبت های بعد
س- هرس سبز



* زمان انجام هر مرحله، متناسب با شرایط آب و هوایی هر منطقه متفاوت می باشد.
* انجام مبارزه شیمیایی حتماً باید براساس دستورالعمل های سازمان حفظ نباتات و با سموم توصیه شده و تحت نظارت کارشناسان مربوطه باشد

یک شنبه 3 ارديبهشت 1391برچسب:مبارزه, :: 13:2 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر




توصیه های لازم جهت کنترل آفات و بیماری های درختان میوه هسته دار
زمان : در طول تابستان (براساس شرایط اقلیمی مناطق مختلف ، متفاوت است)




باغداران عزیز:
* با توجه به آغاز تفریخ تخم ها و نفوذ لاروهای آفت سرشاخه خوار هلو به درون میوه در اوایل تابستان ، نصب تله های فرمونی جهت شکار انبوه آفت (پس از ریزش گل) و همچنین استفاده از سموم فسفره نفوذی( در صورت بررسی های دقیق و تراکم  زیاد جمعیت آفت) با نظارت کارشناسان مربوطه ضروری است.


* در مورد آفت کرم آلو، بررسی دقیق وضعیت تخم ها و نظارت بر زمان تفریخ و نفوذ لارو به درون میوه ضرورت دارد(بررسی جمعیت نسل های دوم و احتمالاً سوم آفت).
-    جهت کنترل این آفت، ادامه نصب تله های فرمونی و در صورت نیازاستفاده از 20 تله فرمونی در هکتار جهت شکار انبوه آفت،، با نظارت کارشناسان توصیه می شود.
-    جمع آوری و معدوم نمودن میوه های آلوده ، یکی دیگر از روش های مؤثر در کاهش تراکم جمعیت نسل های آفت است.




*
کنترل آفت کرم سفید ریشه :
بررسی تراکم جمعیت کرم سفید ریشه به دو صورت انجام می شود:
1- شمارش تعداد حشرات بالغ شکار شده توسط  تله های نوری (نصب شده از اوایل خرداد)
2-شمارش تعداد لاروها ی موجود در محدوده طوقه و ریشه درخت
به میزان 2 در هزار در سایه انداز درخت خصوصاً محدوده نزدیک طوقه درخت توصیه می شود. EC60% در صورت تراکم زیاد جمعیت آفت، استفاده از محلول دیازینون

سال نو )1391(مبارک
 
 
لحظه تحویل سال ۱۳۹۱ هجری شمسی: سه شنبه اول فروردین ، ساعت 08:44:27 صبح
چهار شنبه 10 اسفند 1390برچسب:انتخاب اصلح, :: 6:26 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

 

ما اهالی خرق 12 اسفند ماه سال 1390گوش به فرامین رهبری داده  و در انتخابات و پای صندوق های رای حاضر می شویم، و به کاندیدای منتخب خودمان که برای جامعه مان مفید باشند رای می دهیم .

رای ما ، انتخاب اصلح است،و صبح اول وقت به همراه روحانی محترم روستا جناب حجه السلام  محمد ابراهیم بهمنی ،در انتخابات شرکت و رای خواهیم داد .

به امید پیروزی اسلام بر کفر جهانی

شنبه 8 بهمن 1390برچسب:منابع, :: 13:24 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر
سيماي منابع طبيعي استان خراسان شمالي  :
 

استان خراسان شمالي داراي 2832529 هكتار مساحت مي باشد كه حدود 72%آنرا منابع طبيعي تجديد شونده به مساحت2033036 هكتاربه خود اختصاص ميدهد كه مساحت434550 هكتار آن ( بيش از21%) جزء اراضي جنگلي و بيشه زارها، مساحت1414850 هكتار (حدود70%) آن جزء اراضي مرتعي و سطحي معادل183636هكتار (بيش از9%) شامل پديده هاي فاقد پوشش گياهي و اراضي كويري مي باشد و بقيه به مساحت799493هكتار ( بيش از28% )ازمساحت كل استان نيزجزء اراضي زراعتي آبي و ديم و ساير كاربري ها)‌مي باشد . متوسط بارندگي استان295ميليمتر مي باشد كليه جريانات سطحي و زير سطحي استان درسه حوزه آبخيز اترك ، كال شور ، و گرگان رود است كه به ترتيب مساحت  آنها 24/14913 ، 82/12276 و 35/992 كيلومتر مربع مي باشد.

 منابع آبي استان :

 ميزان كل آب حاصل از بارندگي ساليانه در سطح استان 3/8 ميليارد متر مكعب برآورد مي شود كه با توجه به 1/6 ميليارد متر مكعب تبخير و تعرق محاسبه شده ، از 2/2 ميليارد متر مكعب بارندگي مفيد ساليانه ، 88/0 متر مكعب آن به منابع آب زيرزميني نفوذ مي كند و 32/1 ميليارد متر مكعب رواناب سطحي ساليانه به اشكال مختلف جاري و از استان خارج مي شود.

 متوسط فرسايش در استان 5/17تن در هكتار در سال و ميزان كل فرسايش آبي در استان 5/32 ميليون تن در سال مي باشد..

 مساحت جنگل هاي استان :

  همچنين لازم به ذكر است سطح كل جنگل ها و بيشه زارهاي استان خراسان شمالي434550 هكتار برآورد شده است كه از اين سطح 29/19211هكتار جزء جنگل هاي انبوه و 49/116570 هكتار جزء جنگلهاي نيمه انبوه و16/285239 هكتار جزء جنگلهاي تنك و سطحي بالغ بر60/3718هكتار جزء جنگلهاي دست كاشت و 43/9810هكتار تحت عنوان بيشه زار و درختچه زار طبقه بندي شده است.

مساحت مراتع استان :

 سطح كل مراتع استان1414850هكتار برآورد شده است كه ميزان 112615هكتار (معادل 8درصد) آن جزء‌مراتع خوب تا عالي و سطحي معادل 627244هكتار (معادل 44درصد ) آن جزء مراتع متوسط و بقيه به مساحت674991هكتار (معادل 48درصد) جزء‌مراتع فقير تا خيلي فقير مي باشد.

 بطور كلي در مقايسه با مراتع كل كشور ، مراتع استان (حدود67/1درصد) از مراتع كل كشور را شامل مي شود .

 اراضي تحت تاثير و كانونهاي بحراني فرسايش بادي استان :‌

 استان خراسان شمالي داراي183636 هكتار از اراضي در مناطق بياباني مي باشد كه معادل 153410از مساحت كل اراضي تحت تاثير فرسايش بادي كشور مي باشد همچنين 30226 هكتار از اراضي تحت تاثير فرسايش بادي استان در كانون هاي بحراني فرسايش بادي قرار داشته است .

توليد ارگانيک چيست؟

کارشناسان معتقدند استفاده از محصولات ارگانيک هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت تأثير بسيار زيادي بر افزايش سلامت دارد. اما دقيقا منظور ما از توليد ارگانيک چيست؟ همان طور که اشاره شد غذاي ارگانيک يا طبيعي بدون دخالت آفت کش ها و کودهاي شيميايي توليد مي شود. يک کارشناس کشاورزي مي گويد: در واقع اين روش شيوه اي از کشاورزي است که طي آن در هيچ يک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوري و بسته بندي محصولات کشاورزي از کود شيميايي استفاده نمي شود. مهندس منتظري مي افزايد: هر چند اين محصولات به علت ناشناخته بودن در ابتدا تنها در فروشگاه هاي کوچک يا در بازارهاي محلي کشاورزان قابل دسترس بود، ولي در سال هاي اخير به طور وسيعي در بيشتر فروشگاه هاي کشورهاي اروپايي و آمريکايي قابل دسترس است. وي تصريح مي کند: در ابتدا غذاي ارگانيک تنها شامل سبزي هاي تازه بود و اولين مصرف کنندگاني که از غذاي ارگانيک استفاده مي کردند، به دنبال غذايي بودند که بدون استفاده از مواد شيميايي توليد شده باشد.
از اين رو شعار «کشاورز خود را بشناس تا غذاي خود را بشناسي» به منظور ترويج مصرف غذاهاي ارگانيک باب شد. شايان منتظري مي گويد: اما پيشرفت دانش بشري و نياز به افزايش سطح بهداشت عمومي کار را به آنجا رساند که در بسياري از کشورهاي توسعه يافته ديگر محصولات ارگانيک لوکس و خاص به حساب نمي آيد و محصولات ارگانيک شامل طيف وسيعي از محصولات از ميوه و سبزي گرفته تا مرغ و تخم مرغ و شير و... مي شود

ميليون تن كود يارانه اي در بين كشاورزان توزيع شد

 

 


 

مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي اظهار داشت: كودهايي كه بوسيله كشاورزان مصرف مي شود به دو دسته يارانه اي و غير يارانه اي تقسيم مي شود.
احمد طمراسي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج تصريح كرد: كودهاي يارانه اي را هيچ كس نمي تواند وارد كند زيرا اين دسته از كودها گران خريداري شده و با قيمت هاي مناسب تر در اختيار كشاورزان قرار مي گيرد.
طمراسي افزود: توزيع كود يارانه اي به عهده دولت بوده و براي بخش غير دولتي نيز مكانيزم ورود تعريف نشده است.
وي با اشاره به تعريف استانداردي واحد براي سوپرفسفات تريپل توسط فائو، گفت: موسسه تحقيقات خاك و آب وزارت جهاد كشاورزي نيز استانداردهاي لازم براي كودهاي مورد استفاده در ايران را تدوين كرده است.
مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي تاكيد كرد: استاندارد كيفي كودهاي مورد استفاده در ايران جزء سخت ترين استانداردهاي دنيا است.وي درباره چرخه تامين و توزيع كودهاي يارانه اي، اذعان داشت: توليدكنندگان كودهاي يارانه هاي، محصولات خود را بر اساس استانداردهاي ايران مي سازند.طمراسي افزود: اعتبارات خريد كودهاي خارجي بوسيله بانك مركزي و به صورت ارزي پرداخت مي شود.
وي ادامه داد: بانك مركزي مناقصه اي بين المللي براي توليدكنندگان سراسر جهان در راستاي تامين نياز كودي ايران برگزار كرده و پايين ترين قيمت ارايه شده را به عنوان برنده مناقصه اعلام مي كند.
مدير عامل شركت خدمات حمايتي كشاورزي گفت: بانك مركزي يك بازرس بين المللي براي نظارت بر استانداردهاي كودهاي شيميايي تعيين مي كند.
وي اضافه كرد: پس از ورود محموله به ايران نيز يك بازرس بين المللي محصولات را كنترل مي كند تا در كيفيت محصول طي فرآيند حمل، تغيير ايجاد نشده باشد.طمراسي ادامه داد: محصولات وارداتي پس از كنترل كيفي بوسيله آزمايشگاه مرجع واقع در انرژي اتمي از كشتي ها تخليه شده و توسط مديريت مطالعات كاربردي در كرج عمليات كنترل كيفي محموله انجام و اجازه كيسه گيري صادر مي شود.وي حجم كود يارانه اي توزيع شده در بين كشاورزان را 3 ميليون تن اعلام كرد و گفت: 2 ميليون تن كود اوره بوسيله شركت هاي داخلي توليد مي شود .
بستن http://nkj.ir/portal/?page_exact=news&id_p=1858
تاریخ درج خبر : 1390/11/8     منبع خبر : سایت وزارت جهاد کشاورزی     

شنبه 8 بهمن 1390برچسب:سعادت, خانواده, :: 6:7 ::  نويسنده : محمد علی بهمنی -پورباقر

از جمله عوامل مؤثر در تأمین سعادت خانواده مسؤولیت‏پذیرى متقابل همسران است. هر یک از زن و مرد باید بدانند که با قبول زندگى مشترک مسؤولیتهایى برعهده آنان قرار مى‏گیرد که پیش از تشکیل خانواده از آن آسوده بودند؛ این مسؤولیتها با توجّه به اختیارات، تواناییها و شرایط خاص هر یک از زن و شوهر برعهده آنان قرار مى‏گیرد.
رسول خدا صلى الله علیه و آله مى‏فرماید:
 «الرَّجُلُ راعٍ عَلى‏ اهْلِ بَیْتِهِ وَ کُلُّ راعٍ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیَّتِهِ، وَالْمَرْاةُ راعِیَةٌ عَلى‏ مالِ زَوْجِها وَ مَسْؤُولَةٌ عَنْهُ» «1»
مرد نگهبان اهل بیت خود است، و هر نگهبانى در مورد آنچه که باید از آن نگهبانى کند، مسؤول است، و زن نگهبان مال همسرش است و نسبت به آن مسؤول مى‏باشد.
و نیز مى‏فرماید:
 «الا کُلُّکُمْ راعٍ وَ کُلُّکُمْ مَسْئُولٌ عَنْ رَعِیِّتِهِ ... وَالرَّجُلُ راعٍ عَلى‏ اهْلِ بَیْتِهِ وَ هُوَ مَسُئُولٌ عَنْهُم؛ فَالْمَرْاةُ راعِیَةٌ عَلى‏ اهْلِ بَیْتِ بَعْلِها وَ وُلْدِهِ وَ هِىَ مَسْئُولَةٌ عَنْهُمْ» «2»
همه شما نگهبان و مسؤول هستید، ... مرد بر خانواده‏اش نگهبان است و نسبت به آنان‏
مسؤول مى‏باشد و زن بر خاندان همسر و فرزندان او مسؤول است.
این مسؤولیت در جانب مرد از اهمیّت خاصّى برخوردار است، زیرا وى عهده‏دار سرپرستى خانواده است و در نتیجه در قبال تمام مسائل و مشکلات فکرى، روحى، اخلاقى و اقتصادى همسر و فرزندان خود مسؤول است و طفره رفتن و شانه خالى کردن از زیر بار این‏مسؤولیتهاو بى‏تفاوتى نسبت به‏آنها آفت بزرگى براى زندگى خانوادگى محسوب مى‏شود.
غفلت از شناخت مسؤولیتهاى گوناگون خانوادگى، آثار زیانبار بسیارى به همراه داشته، در نهایت موجب پشیمانى و حسرت انسان خواهد شد. بدین جهت، ضرورت دارد که هر انسانى پیوسته درباره مسؤولیتهاى خانوادگى خود بیندیشد و با شناخت کامل به انجام دقیق آنها همّت گمارد. امیر مؤمنان على علیه السلام مى‏فرماید:
 «کُلُّ امْرِى‏ءٍ مَسْؤولٌ عَمَّا مَلَکَتْ یَمینُهُ وَ عَیالِهِ» «1»
هر مردى نسبت به زیردست و خانواده خود مسؤول است.
جلوه‏هاى مسؤولیت‏پذیرى‏
بعضى از نمودهاى مسؤولیت پذیرى زن و شوهر در زندگى خانوادگى عبارتند از:
1- تأمین هزینه زندگى‏
2- مدیریّت خانواده‏
3- همسردارى‏

پيوندها
  • کرم موبر دائمی ویت
  • کیت اگزوز
  • زنون قوی
  • چراغ لیزری دوچرخه

  • تبادل لینک هوشمند
    برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خرق1404 و آدرس khrgh1404.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.